Volledig scherm
PREMIUM
Juni 2017: steun voor leerkrachten van de school in Rijkevoort tijdens een eerste actie dat jaar tegen het groeiende lerarentekort in het basisonderwijs. © Ed van Alem

Lerarentekort in Land van Cuijk: Scholen ‘verdelen pijn’

CUIJK - Mocht dit griepseizoen een klas met kinderen te vaak thuis moeten blijven of verdeeld moeten worden over andere groepen omdat juf of meester ziek is, kiezen ze bij Invitare ervoor ‘een andere klas’ naar huis te sturen vanwege het lerarentekort. 

Dat staat in een brief aan ouders van kinderen die naar scholen gaan van stichting Invitare Openbaar Onderwijs. ,,Zo willen we de pijn verdelen’’, zegt bestuurder Fransje van Veen. ,,Met deze brief willen we vooral zorgvuldigheid betrachten naar de ouders toe over iets wat mogelijk gaat gebeuren. Op voorhand vragen we om begrip bij de ouders.’’

Invitare telt acht basisscholen en een school voor speciaal basisonderwijs. De scholen staan in de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill, Gennep en Bergen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland