Liefdevol gebaar: gratis pizza voor zorgpersoneel in Land van Cuijk

videoCUIJK - Het Cuijkse filiaal van pizzaketen Domino’s heeft donderdagavond zorgpersoneel in de regio een hart onder de riem gestoken. Alle artsen, verpleegkundigen en verzorgenden van zorgorganisatie Pantein werden verrast met een gratis, verse pizza. 

Een welverdiende actie, volgens Almir Hocanin. Hij is eigenaar van de Cuijkse Domino's en vindt dat het zorgpersoneel dit hard verdient nu ze aan het strijden zijn tegen het coronavirus. 

In een uur tijd werden er meer dan 300 pizza's bezorgd in het Land van Cuijk. Te beginnen bij het Maasziekenhuis in Beugen. De koeriers reden vervolgens door naar onder anderen Overloon, Wanroij, Haps, Gennep, Boxmeer en Cuijk. Pantein spreekt van ‘een super sympathiek gebaar', in deze coronatijd. 

Medewerkers in de zorg krijgen veel steun in deze tijden vanwege hun enorme inzet en harde werk. Eerder deze week ontstond op sociale media zelfs het initiatief #applausvoordezorg, dat iedereen oproep om 's avonds te applaudisseren voor zorgpersoneel. De actie werd een succes: in veel straten in ons land klonk 's avond applaus om waardering uit te spreken voor het werk van mensen in de zorg.  

Pizza voor zorgpersoneel in Land van Cuijk
Volledig scherm
Pizza voor zorgpersoneel in Land van Cuijk © Robèrt Cooijmans
Het bezorgen van de pizza's in het Land van Cuijk.
Volledig scherm
Het bezorgen van de pizza's in het Land van Cuijk. © Robèrt Cooijmans
  1. Het is nog even wennen aan Cuijks interactief vragenuurtje met burgemeester Hillenaar

    Het is nog even wennen aan Cuijks interac­tief vragenuur­tje met burgemees­ter Hillenaar

    CUIJK - ,,Raar, om in zo'n lege zaal wat te gaan zeggen. Het voelt als een pastoor die in een lege kerk probeert zijn zondagsdienst in ere te houden.” Met die woorden begon burgemeester Wim Hillenaar maandagavond een interactieve bijeenkomst in de raadszaal van Cuijk. Een bijeenkomst ook waarin raadsleden en inwoners van Cuijk via sms vragen konden stellen. Welgeteld drie vragen kreeg de burgemeester te beantwoorden.

Maasland