Henk Siroen met zijn vrouw, net nadat hij koninklijk onderscheiden is maandagavond.
Volledig scherm
Henk Siroen met zijn vrouw, net nadat hij koninklijk onderscheiden is maandagavond. © Ed van Alem

Lintje voor raadsnestor Henk Siroen

CUIJK - Henk Siroen is maandagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 71-jarige Cuijkenaar die liefst 37 jaar raadslid is geweest in de gemeente Cuijk, kreeg in bijzijn van zijn familie door burgemeester Wim Hillenaar het lintje opgespeld in de raadzaal van Cuijk. 

Siroen, die met zijn 37 jaar behoort tot de top tien van langstzittende raadsleden, had nog graag een nieuwe periode van vier jaar willen doorgaan als volksvertegenwoordiger. Dat zou dan zijn elfde raadsperiode zijn geweest. Maar Siroens partij Progressief Leefbaar Cuijk (PLC) hield aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart geen zetel over. PLC kwam, tot grote teleurstelling van de Cuijkse raadsnestor, 27 stemmen tekort voor een restzetel. 

Grondlegger 

Henk Siroen.
Volledig scherm
Henk Siroen. © Ed van Alem

De voorbije jaren zat Siroen, die op 9 maart 1981 voor de PvdA in de raad kwam, namens PLC in zijn eentje in de gemeenteraad van Cuijk. De oud-directeur van het roc in Tiel was grondlegger van de lokale Cuijkse partij die in 1993 ontstond uit Siroens Progressief Cuijk en Evenwichtig Leefbaar Cuijk van wijlen Riet van Heumen.

Siroen, een fanatiek kanovaarder, was ook jarenlang voorzitter van het regieteam van gemeenteraden in het Land van Cuijk, dat verdergaande samenwerking tussen de vijf gemeenten moet voorbereiden. Ook voor waterschap Aa en Maas zet de geboren Escharenaar zich al jaren in. 

Of Siroens partij als zodanig blijft bestaan, wordt volgende week duidelijk. Dan komen de partijleden bij elkaar om erover te stemmen of de partij, nu ze geen raadszetel meer heeft, ontbonden moet worden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland