Volledig scherm
PREMIUM
Arriva heeft problemen op de Maaslijn. Het treinverkeer heeft op dit traject regelmatig last van storing. Vooral in de spits. © Ed van Alem

Maaslijn blijft probleem: reiziger moet maar wennen aan storingen

CUIJK / NIJMEGEN De Maaslijn is een problematische spoorverbinding. En dat blijft voorlopig ook zo. De reiziger kijkt niet meer op van storingen, vertragingen en uitvallende treinen. En vervoerder Arriva raadt klanten aan vooral op de ov-app te kijken om zeker te weten of een trein wel rijdt. 

Volledig scherm
Aankomst van een trein in Cuijk. © Ed van Alem

De klant moet er maar aan wennen dat het geregeld mis gaat. Arriva, spoorbeheerder ProRail en provincie Limburg leggen zich niet helemaal neer bij de huidige problemen. Maar een structurele oplossing ligt niet in de nabije toekomst.

In 2018 zijn de problemen van Arriva op de Maaslijn flink toegenomen. Het aantal storingen in de maand oktober was met 85 storingen meer dan twee keer zo groot als in dezelfde periode vorig jaar. In de maand november staat de teller zelfs op 120 verstoringen. Dat blijkt uit een analyse van deze krant. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Opluchting nadat Project X-feest in de kiem werd gesmoord: ‘Ik ben geen ijskonijn’
    PREMIUM

    Opluchting nadat Project X-feest in de kiem werd gesmoord: ‘Ik ben geen ijskonijn’

    CUIJK - Dinsdagavond 4 december 20.00 uur. Burgemeester Wim Hillenaar krijgt een whatsappje binnen op zijn mobiel. Een berichtje dat zijn werkweek op de kop zal zetten. Een alerte inwoner maakt hem attent op een bericht op Facebook, waarin gesproken wordt over een Project X-feest in Katwijk vrijdagavond. Hillenaar informeert direct de politie. ,,Waar ik toen aan dacht? Aan het uit de hand gelopen Project X-feest in 2012 in Haren. Maar ik was er toen nog, moet ik zeggen, vrij relaxed onder.’’

Maasland