Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Ed van Alem

Machinist ‘hevig geschrokken’, Arriva mist nog een treinstel op Maaslijn

Arriva zal het voorlopig weer met een treinstel minder moeten doen in de ochtendspits, meldt een woordvoerster. De trein die betrokken was bij de aanrijding met een busje in Beesel moet eerste onderzocht worden op schade. Mensen van treinfabrikant Stadler zijn momenteel in Beesel voor een eerste check. Zij kijken of de trein zelfstandig weg kan rijden, of weggesleept moet worden. 

In alle gevallen wordt het treinstel op de onderhoudsplaats verder onderzocht en wordt schade verder verholpen. De trein kan pas weg als ProRail het spoor weer heeft vrijgegeven.

Het wegvallen van het treinstel is een tegenvaller voor Arriva. Het bedrijf mist al langere tijd één treinstel op de Maaslijn na een brand. Mede door het uitvallen van die trein is het moeilijker om de grote drukte in de ochtendspits op te vangen. Een tweede treinstel dat lange tijd uit de running was na een aanrijding met een tractor, was net weer teruggekeerd in de dienstregeling.

Arriva steunt het landelijke pleidooi van ProRail om onbewaakte overgangen weg te halen of te voorzien van slagbomen en waarschuwingslichten. De overgang in Beesel is volgens een overzicht dat ProRail recent aan De Limburger verstrekte de enige onbewaakte in Noord- en Midden-Limburg.

‘Heftig incident’

Een aantal van de 18 passagiers heeft de gewone lijnbus vanuit Reuver gepakt en is van daaruit verder gereisd naar plaats van bestemming. Andere reizigers zijn door een touringcar van Arriva opgehaald.

Volgens de woordvoerster leert de ervaring dat reizigers het liefst gewoon verder reizen en niet wachten op slachtofferhulp. Die krijgen ze wel via de politie aangeboden. De machinist is volgens de woordvoerster ‘hevig geschrokken’ en is inmiddels weer thuis.

Arriva spreekt van een ‘heftig incident’. Momenteel is er vervangend vervoer met bussen op de route van de Maaslijn. Arriva verwacht de dienstregeling dinsdagmorgen weer te kunnen hervatten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland