Volledig scherm
Autowasstraat Wash & Go in Cuijk © SK-Media

Man gepakt voor saboteren betaalautomaat wasstraat Cuijk

CUIJK - Een 30-jarige man uit Beuningen is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden voor het saboteren van de betaalautomaat van een wasstraat aan de Ewinkel in Cuijk. Dezelfde autowasstraat, Wash & Go, was in de nacht van zondag op maandag ook al doelwit van een dief die dacht slim geld uit de betaalautomaten te kunnen halen.

De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar te maken hebben.

Eerste diefstal
De diefstal van maandagochtend vond tussen 04:00 en 05:00 uur plaats en is door de bedrijfsleidster ontdekt toen die maandag een controleronde maakte langs de automaten. Toen waren alle vier de automaten van de vier wasstraten opengebroken om daar het systeem, waarmee geld naar de geldcassettes gaat, om te leiden. Dat was op zo'n manier gedaan dat de man op een ander onbewaakt moment terug kan komen om het elders verzamelde geld op te halen.

Terugkeer
Toen de man uit Beuningen dinsdag om 04.30 uur bij de wasstraat in Cuijk arriveerde, werd hij aangehouden door de politie. Agenten waren al in de buurt aan het surveilleren, omdat het vermoeden bestond dat de dader van een dag eerder zou terugkeren.

De auto van de Beuningenaar is in beslag genomen. „Vermoedelijk is dit het werk van een eenling”, vertelde een woordvoerder van de politie. „De man zit voorlopig vast voor onderzoek.”

Schade
De autowasstraat heeft schade ondervonden van de sabotage-actie. Binnenin de betaalautomaten moeten leidingen worden gerepareerd, net als de sloten.

Maasland