Volledig scherm
Autowasstraat Wash & Go in Cuijk © SK-Media

Man saboteert betaalautomaat om geld te stelen uit wasstraat

CUIJK - Autowasstraat Wash & Go aan de Ewinkel in Cuijk is maandag de dupe geworden van een dief die dacht slim geld uit de betaalautomaten te kunnen halen. De man brak maandagochtend in alle vroegte de vier automaten van de vier wasstraten open om daar het systeem, waarmee geld naar de geldcassettes gaat, om te leiden.

Dat was op zo'n manier gedaan dat de man op een ander onbewaakt moment terug kan komen om het elders verzamelde geld op te halen.

Controleronde
Zijn actie tussen 04:00 en 05:00 uur is door de bedrijfsleidster ontdekt toen die maandag een controleronde maakte langs de automaten. Bovendien is de sabotage op video vastgelegd. Daarop is de politie gebeld. Die heeft de videobeelden inmiddels bekeken.

Extra surveillance
„Als hij al geld heeft buitgemaakt, kan dat niet veel zijn geweest", aldus de bedrijfsleidster. „Ik heb de automaten zondag nog geleegd." Volgens haar surveilleert de politie de komende tijd extra in de buurt.

Schade
De autowasstraat heeft schade ondervonden van de sabotage-actie. Binnenin de betaalautomaten moeten leidingen worden gerepareerd, net als de sloten.

Maasland