Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Man vrijgesproken van poging zware mishandeling op drugsdealers in Cuijk

DEN BOSCH / CUIJK - De 31-jarige Boekelaar, die achter in een auto in Cuijk stapte en een vleesmes toonde aan de bestuurder, krijgt geen straf. De rechtbank in Den Bosch sprak de man vrij van een 'poging tot zware mishandeling'.

De Boekelaar vertelde tijdens de rechtszaak dat hij regelmatig harddrugs kocht bij de automobilist  en diens partner. Hij was de laatste keer echter door de mannen 'belazerd' met 'zwaar versneden cocaïne'. De Boekelaar stapte op 2 mei 2019 's nachts bij de drugsdealers in de auto en wilde hen 'confronteren' met de slechte kwaliteit van de geleverde drugs. 

Hij gaf toe dat hij 'een beetje met het mes had gedreigd', maar hield vol dat hij geen stekende bewegingen had gemaakt. De drugshandelaren sprongen volgens hem meteen de auto uit, toen ze het wapen zagen. De rechtbank zag dit als een 'authentieke verklaring'. 

Het alternatieve scenario, waarin de man bij volstrekt willekeurige mensen was ingestapt met zijn mes, was 'niet plausibel'. 

Beetje geluk

De verdachte had geluk met de vrijspraak. Volgens de rechters zou het tonen van een mes op zijn minst als een bedreiging met zware mishandeling kunnen worden gezien. Dat stond echter niet op de juiste manier in de aanklacht, waardoor hij hiervoor ook niet veroordeeld kon worden.

Maasland