Volledig scherm
Sporenonderzoek in de buurt van de woning waar de overval werd gepleegd. © Bart Meesters

Mannen uit Cuijk en Ottersum gepakt voor woningoverval

SCHIJNDEL - De politie heeft rond in de nacht van maandag op dinsdag vier verdachten aangehouden voor de overval op een ouder echtpaar in een woning aan de Sint Servatiusstraat in Schijndel op maandagavond. Het gaat om een 18-jarige man uit Cuijk, een 15-jarige jongen uit Afferden en twee 18-jarigen uit Ottersum en Bergen.

De overval had maandagavond plaats rond 22.30 uur. Enkele mannen belden aan bij een ouder echtpaar en drongen het huis binnen. De overvallers doorzochten het hele huis. Daarbij werd de bewoner geschopt. Zonder buit gingen de overvallers er vandoor.

Speurhond
Na de overval renden de verdachten weg. Kort na de overval zocht de politie met een speurhond naar een spoor van de daders. Tegen middernacht konden uiteindelijk vier verdachten in de kraag worden gevat. Twee op straat, de andere twee in een auto. De 15-jarige jongen uit Afferden is aangehouden omdat hij in het gezelschap van de verdachten was.

De geschopte bewoner werd onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Zijn echtgenote is niet gewond geraakt bij de overval.

Maasland