Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Thijssen © Ed van Alem

Marcel Thijssen (CDA): ‘Ik ben geen harde schreeuwer’

vrijdaginterviewBEERS - Met Marcel Thijssen uit Beers krijgt het Land van Cuijk na de Cuijkse Anne van Diemen er alsnog een tweede volksvertegenwoor-diger bij in Provinciale Staten in Den Bosch. Over de drukke A73 zegt hij: ,,Ik zal nog vaak koffiedrinken met ons Kamerlid Erik Ronnes.''

Vandaag wordt Marcel Thijssen uit Beers alsnog beëdigd als CDA-Statenlid in Brabant. Aanvankelijk was er geen plek voor de 51-jarige vermogensbeheerder bij de Rabobank. De Beersenaar stond negende op de kandidatenlijst, terwijl de christendemocraten bij de Statenverkiezingen in maart acht zetels haalden. Nu het CDA behoort tot het nieuwe provinciebestuur, en ook twee gedeputeerden mag leveren, komt er alsnog een Statenzetel vrij. Daarmee heeft deze regio na de Cuijkse Anne van Diemen (GroenLinks) een tweede volksvertegenwoordiger in Den Bosch op een totaal van 55 Statenleden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland