Volledig scherm
Project X in Katwijk begon met een onschuldige uitnodiging voor vrienden via Snapchat. © ANP

Meisje (15) ondergedoken vanwege Project X-feest

KATWIJK - Het 15-jarige meisje dat op het adres woont in Katwijk waar vrijdag een Project X-feest is aangekondigd, zou inmiddels ondergedoken zijn. Dat meldt haar oom Marcel Jansen aan een verslaggever van Omroep Brabant. 

Het project-X feest dat via Facebook is aangekondigd, dreigt enorme uit de hand te lopen. Ongeveer 8.000 mensen kondigden aan erbij aanwezig te zijn, nog eens 18.000 waren er in ‘geïnteresseerd’. De aankondiging is inmiddels van Facebook verwijderd. 

Hectische situatie

,,Dit lijkt helemaal te gaan ontsporen”, volgens oom Marcel Jansen op de radio. ,,Het is op dit moment zo’n hectische situatie. Mijn nichtje is uit huis gehaald en op een andere locatie ondergebracht. Ze plaatste een berichtje op Snapchat binnen haar vriendengroep om haar vrienden uit te nodigen voor een gezellig, klein feestje. Alleen één van haar vrienden vond het nodig dat in de grote multimediale wereld te moeten gooien. Met alle gevolgen van dien.”

De familie en het meisje hebben er zelf voor gekozen ergens anders onderdak te zoeken. De politie en de gemeente geven aan dat ze het meisje niet hebben geadviseerd om onder te duiken.

Het is niet duidelijk wie er een Facebook-evenement van heeft aangemaakt, maar het 15-jarige meisje heeft er in ieder geval niets mee te maken aldus de oom van de tiener. ,,Het is zo’n rollercoaster op dit moment. Ze is helemaal overstuur. Er worden ook forse bedreigingen geuit. Mensen die via Facebook zeggen dat ze de boel gaan verbouwen. Momenteel is er intensief overleg met de politie over hoe het nu verder gaat.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland