Volledig scherm
Vuurwerk in de Maasstraat in Cuijk tijdens een eerdere jaarwisseling. © Ed van Alem

Meldlijn vuurwerkoverlast weer open, extra aandacht voor zorgcentra

CUIJK/ GRAVE/ MILL - Inwoners van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill die overlast ervaren van te vroeg afgestoken vuurwerk kunnen vanaf donderdag met meldingen terecht op een speciaal nummer (06-13662347) voor vuurwerkoverlast.

De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeenten krijgen tijdens hun diensten overlastmeldingen direct binnen via dit mobiele nummer. 

Diezelfde boa’s zullen eind dit jaar ook verschillende ‘hotspots’ bezoeken waar mogelijk vuurwerk wordt afgestoken, melden de gemeenten. Ook op 'kwetsbare plekken’,  zoals bij zorgcentrum Castella in Cuijk, wordt vaker gecontroleerd.   

Bureau Halt

Het speciale nummer voor vuurwerkoverlast in de drie gemeenten is vanaf morgen weer bereikbaar tussen 08.00 en 22.00 uur. Buiten die uren kan het algemene nummer van de politie (0900 8844) gebeld worden. Afsteken van vuurwerk mag alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Jongeren die vuurwerk afsteken terwijl het nog niet mag, worden naar Bureau Halt doorgestuurd voor een alternatieve straf. 

De voorbije jaarwisseling is er in de gemeenten Cuijk, Grave en Mill voor iets meer dan 5.600 euro aan gemeentelijke eigendommen, denk aan prullenbakken, vernield. Cuijk nam bijna de helft voor zijn rekening. Weer een jaar eerder bedroeg de schade in de drie gemeenten die één ambtelijke organisatie vormen nog bijna 9.000 euro. 

Boxmeer

Inwoners van Boxmeer kunnen nog niet terecht bij een centraal meldpunt vuurwerkoverlast. Als het aan de VVD in Boxmeer ligt, kan dat over een jaar wel.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland