Volledig scherm
Mien Heijnen tijdens de Gildemis met haar pauselijke onderscheiding. © Han Maassen

Mien Heijnen uit Linden krijgt pauselijke onderscheiding


LINDEN - Het was een grote verrassing voor Mien Heijnen-Elbers (73). Tijdens de Gildemis in de kerk in Linden riep pastoor Theo Lamers haar geheel onverwacht naar voren om haar de hoge kerkelijke onderscheiding Pro Ecclesia Pontifice te overhandigen.

Mien Heijnen kreeg de Pro Ecclesia voor haar grote verdiensten voor de kerk en de geloofsgemeenschap van Linden.

Van 1999 tot 2013 was Heijnen bestuurslid van de Lindense parochie, en sinds 2013 maakt ze in de parochie Heilige Martinus deel uit van de contactgroep geloofsgemeenschap Linden. Ze is aanspreekpunt voor bijna alle kerkelijke zaken: van collectant tot koster. Zo coördineert ze de vrijwilligersactiviteiten in en rond de kerk, zoals de schoonmaak van de kerk en het onderhoud van het kerkhof.

Bovendien is Heijnen sinds 1996 één van de voorgangers van de zondagdiensten en draagt ze als lid van de Liturgiegroep Linden actief bij aan de verzorging van de wekelijkse vieringen in de Lindense kerk. Ze verzorgt de koffie voor de onderhoudsploeg die het kerkhof bijhoudt en elke derde zondag van de maand bakt ze cake voor bij het samenzijn na de zondagsviering.

Na afloop van de Gildemis was er een feestelijk samenzijn in gemeenschapshuis De Burcht, dat meteen ook een receptie was waarbij de gedecoreerde gefeliciteerd kon worden.

Volledig scherm
Mien Heijnen tijdens de Gildemis met haar pauselijke onderscheiding. © Han Maassen
Volledig scherm
© Han Maassen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. En toen waren er nog maar vier motorcrosscircuits over
    PREMIUM

    En toen waren er nog maar vier motorcross­cir­cuits over

    MILL/CUIJK - Is een regionaal motorcrosscircuit de oplossing voor het verdwijnen van steeds meer circuits? ,,We hebben nog wel een plannetje op de plank liggen.” Vorige week werd tijdens de gemeenteraadsvergadering in Mill een definitieve streep gezet door het circuit De Kuilen in Mill. Volgens Nico Troost van motorsportorganisatie Nederland (MON) uit Cuijk is de suggestie voor een regionaal circuit, waartoe Mill nu oproept, heel opmerkelijk. ,,Er is jaren gewerkt aan een regionaal motorcrosscircuit in Odiliapeel. Maar daar werd in 2012 de stekker uit getrokken.”

Maasland