De energiecentrale in Katwijk.
Volledig scherm
De energiecentrale in Katwijk. © Theo Peeters

Milieuclub ruziet met bio-energiecentrale Cuijk om verbranden sloophout

CUIJK/KATWIJK  - Natuurorganisatie Leefmilieu wil dat de Provincie Noord-Brabant de bio-energiecentrale (BECC) in Katwijk bij Cuijk stil legt. De centrale verbrandt naast gewoon hout ook sloop- en bouwhout (B-hout) en slib uit een nabijgelegen rioolwaterzuiveringsinstallatie. 

4 reacties

 • P 6

  2 jaar geleden
  Het is ook nooit goed, misschien eens beginnen met iedereen die probleem heeft met energie centrales ze eens afte sluiten van stroom. Dan piepen ze opeens anders.Los daarvan is het op zich waanzin dat we mooi schoon hout zo een central is gooien. Dat kunnen we vast nuttiger (her)gebruiken. 
 • LegendaryCarlos

  2 jaar geleden
  Als we dan toch ons druk maken om wat er verbrand wordt; ban eerst maar eens alle houtkachels en open haarden bij particulieren; die hebben geen enkele vorm van filtering van rook.En 4 uur houtkachel stoken staat gelijk aan 1100km auto rijden qua uitstoot aan fijnstof en CO2 ed. Dus deze winter heeft uw buurman al meer uitgestoten met zijn houtkachel dan u vermoedelijk de komende tien jaar rijdt.(Oh, en bij een open haard kun je de uitstoot verdubbelen)En nee, ik ben geen bomenknuffelaar, maar iemand die graag ademt.
 • Sjoo

  2 jaar geleden
  Leefmilieu, zeker zo een partij met werkeloze mensen, die zich met niets beters kan bezighouden...Boomknuffelaars...
 • Theo

  2 jaar geleden
  Er is geen twijfel. Leefmilleiu roept maar wat.

Maasland