Blik op het mogelijk nieuwe Romeins kwartier van Cuijk, met op de voorgrond de Maaskade. De blauwe kom rechts met gebouw eronder moet het Ceuclum Archeo Experience center worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Blik op het mogelijk nieuwe Romeins kwartier van Cuijk, met op de voorgrond de Maaskade. De blauwe kom rechts met gebouw eronder moet het Ceuclum Archeo Experience center worden. © © artist-impression Di-visie/corporate identity & branding - Cuijk

Mogelijke bouw Romeins experience-center nu al gevoelig, graven moeten wijken

CUIJK - De mogelijke bouw van een zogeheten archeologisch experience-center nabij de kerk van Cuijk ligt, zo blijkt, nu al gevoelig. 

13 reacties

 • Tom Hond

  12 maanden geleden
  Bouw dan gewoon een romeinse ford ofzo zoals de romeinen het deden met wachttorens en de hele meuk erbij ziet er toch niet een blauwe kom en wat glazen deuren.Denkt dat het gewone publiek het wel als een uitstapje zien als ze zo'n fort kunnen beklimmen in plaats van alleen naar wat pot scherfjes kijken.En wat die graven betreft dat kan ook gewoon verwijdert worden als je elke plek gaat gedenken waar een dode is gevallen dan is heel nederland wel een kerkhof.
 • Theo zelf

  1 jaar geleden
  Dat kan wel degelijk. Als je de tekening goed bekijkt dan zie je dat dit nieuw geplande bouwwerk midden op de begraafplaats zou moeten komen, terwijl die kapel helemaal aan de noordzijde staat. Rob heeft dus geen gelijk. En jij ook niet.
 • flabus

  1 jaar geleden
  Verder noordwaarts? Dat kan dus niet want daar heeft restaurant Horizon gebouwd!
 • Theo zelf

  1 jaar geleden
  Sinds wanneer heb jij het recht te doen alsof je spreekt namens de meerderheid van de Cuijkse bevolking? Waarom mag er dan wel gemeenschapsgeld worden uitgegeven om een oude begraafplaats te handhaven en in stand te houden?
 • Henry

  1 jaar geleden
  Oja en de eerste 25000 euro zijn al verbrast. Handje klap?
 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Maasland