Volledig scherm
Het bord bij de Kraaijenbergse Plassen. © De Gelderlander

Naaktlopen verboden bij homo-ontmoetingsplaats Kraaijenbergse Plas

GASSEL/ LINDEN - Bij de Kraaijenbergse Plassen tussen Gassel en Linden zijn borden geplaatst om overlast van mannen die seks met elkaar hebben tegen te gaan. Eerder werd al een parkeerverbod ingesteld. Dat zal worden aangescherpt.

Bij plas 5 komen van de Kraaijenbergse Plassen komen vaak mannen die erop uit zijn seksuele handelingen te verrichten. Volgens Brabants Landschap en de gemeente Cuijk mag dat daar niet. 

Naaktrecreatie

,,Naturisme is in de omgeving van plas 5 verboden’’, laat een woordvoerder van de gemeente Cuijk desgevraagd weten. ,,Hiervoor zijn andere delen van het Kraaijenbergse Plassengebied aangewezen.’’

Zo is er aan de noordkant bij plas 4 is een strandje ingericht voor naaktrecreatie.

Op de borden staat onder meer dat het gebied alleen toegankelijk is 'indien gekleed.' Het parkeerverbod dat nu geldt van 1 april tot 1 oktober, zal volgend jaar worden vervroegd naar 1 maart.

Boa

Volgens de woordvoerder van gemeente Cuijk gaat er vaker gecontroleerd worden rond de Plassen. ,,We zullen komende zomer de handhaving rond het gebied fors gaan uitbreiden. Daarom zal er voortaan ook een bijzonder opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente meegaan met excursies die in het gebied worden georganiseerd.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersruzie in Beers eindigde in scheldpartij tegen 
behulpzame agent

    Verkeersru­zie in Beers eindigde in scheldpar­tij tegen behulpzame agent

    DEN BOSCH/ LINDEN - Een 19-jarige man uit Linden zei ‘kutzwarte’ en ‘klotebuitenlander’ tegen een agent die hem op 19 augustus 2018 naar het ziekenhuis wilde brengen. De man was tijdens een verkeersruzie eerder die avond zo hard geslagen, dat hij onder meer zijn neus brak en korte tijd bewusteloos raakte. De politierechter in Den Bosch legde de man voor ‘openlijk geweld’ in Beers en een belediging met ‘discriminatoire aspecten’ een werkstraf op van 80 uur.

Maasland