Volledig scherm
Blije gezichten na de onthulling van het infopaneel langs de Hertogswetering tussen Velp en Grave. © ANB

Nieuw infopaneel maakt wandelaar en fietser attent op biodiversiteit langs pelgrimsroute Grave

GRAVE - Een informatiebord over biodiversiteit waarop staat uitgelegd wat de wandelaar en fietsers langs de pelgrimsroute aan de Hertogswetering tussen Velp en Grave zoal aan natuur kan zien. Het bord van Agrarisch Natuur Beheer Oost-Brabant is vrijdag onthuld bij klooster Velp/Grave. 

Het  fiets-/wandelpad ziet er fraai uit dankzij Louis Hermanussen die deelnemer is van Agrarisch Natuur Beheer Oost-Brabant. Hij zaaide 2 kilometer in langs de Hertogswetering en de watergangen die erop uitkomen, met een speciaal bloemenmengsel. 

Vogelakker

In de directe omgeving heeft hij nog 7,5 ha ingezaaid als ‘vogelakker’. Een ‘vogelakker’ bestaat voor driekwart uit de plant luzerne - die geoogst wordt - en een kwart uit bloemen die het hele jaar blijven staan. Dat biedt niet alleen een fraai beeld maar is ook een 'snackbar’ voor insecten en vogels. Dat betekent een impuls voor de biodiversiteit! ANB Oost-Brabant is de organisatie die contracten afsluit met boeren die aan agrarisch natuur beheer willen doen.

Wethouder Ben Peters van de gemeente Grave sprak zijn waardering uit voor het initiatief en wees op het belang voor akker- en weidevogels. 

Volledig scherm
Een nieuw infopaneel wijst de wandelaar op de natuurvriendelijke akkers en bermen tussen Grave en Velp. © ANB Oost-Brabant

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annie Martens, Communicatie & PR Collectief ANB Oost-Brabant, telefoon 06-54273401 of per e-mail: 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland