Volledig scherm
Het onverharde parkeerterrein achter het Dienstencentrum in Cuijk is voor de zomer verhard. Dan liggen er zeker zeventig volwaardige parkeerplaatsen. © Theo Peeters

Nieuwe Aldi Cuijk opent begin 2020

CUIJK - De gemeente Cuijk kan verder met de herontwikkeling van wat nu nog twee ‘rotte kiezen’ zijn in het centrum van Cuijk. 

Volledig scherm
Het voormalige UWV-gebouw (rechts) op het Zwaanplein dat in de eerste helft van 2019 gesloopt wordt. Begin 2020 opent hier de Aldi haar nieuwe winkel voor Cuijk. © Theo Peeters

Dat is het gevolg van een voor de gemeente positieve uitspraak woensdag van de Raad van State, de hoogste bestuursrechter.

Concreet betekent dit dat het Cuijkse centrum volgend jaar verlost raakt van het voormalige gebouw van uitkeringsinstantie UWV op het Zwaanplein, het al jaren leegstaande gebouw aan het grote parkeerterrein in het centrum. Op deze plek komt nieuwbouw voor een supermarkt.

Aldi, dat nu nog krap behuisd zit in de Kaneelstraat driehonderd meter verderop aan de rand kant van het centrum, kan naar verwachting begin 2020 in de nieuwe super klanten ontvangen. De gemeente had de bouwvergunning hiervoor juni vorig jaar al verleend. 

Tegelijk met deze herontwikkeling kan Cuijk, nu de Raad van State bezwaren van de Jumbo in Cuijk en de verhuurder van het pand waarin nu nog de Aldi zit tegen een nieuwe super in het centrum heeft afgewezen, eindelijk ook ‘de zandvlakte’ achter het nabijgelegen Dienstencentrum omtoveren tot een echt parkeerterrein. Gratis parkeren wordt hier alweer enkele jaren gedoogd. Bij regenachtig weer staan al snel flinke plassen in de kuilen op het onverharde terrein. Gevolg: natte voeten. Dat terrein is, evenals de UWV-locatie, nu nog eigendom van ontwikkelaar Mooiland. 

Blauwe schijf

Voor de eerstvolgende zomer ligt hier een volwaardig parkeerterrein, goed voor zeker zeventig parkeerplaatsen. Als je hier volgend jaar wil parkeren, moet je dat wel doen met een blauwe parkeerschijf. Door de parkeertijd te begrenzen op maximaal twee uur moet voorkomen worden dat mensen hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat hun auto stallen.

,,Naast het bestraten van het terrein achter het Dienstencentrum, gaan we in de eerste helft van 2019 ook het oude UWV-gebouw slopen’’, zegt wethouder Maarten Jilisen. Hij is blij met de uitspraak van de bestuursrechter. ,,Nu kunnen we als gemeente verder werken aan een compact centrum waarbij winkels meer bij elkaar liggen. Hiervoor hebben we jaren geleden al een visie opgesteld.’’

Woningbouw

Boven de nieuwe Aldi in het centrum komen geen appartementen. Op de plek aan de Kaneelstraat waar de Duitse supermarktketen nu nog een vestiging heeft, ligt woningbouw voor de hand, aldus wethouder Jilisen. Plannen hiervoor zijn er nog niet. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland