Volledig scherm
De openluchtbioscoop keert tijdens de VierdaagseFeesten Cuijk nog niet terug. © Ed van Alem

Nieuwe hoofdsponsor voor VierdaagseFeest Cuijk lost nog niet hele financiële nood op

CUIJK - Het in financiële problemen verkerende VierdaagseFeest Cuijk heeft een nieuwe hoofdsponsor. Maar de komst van een nieuwe geldschieter - Region Vastgoedontwikkeling uit Haps - betekent niet dat onlangs geschrapte onderdelen uit de feestweek als de maandagse filmavond en een optreden zondag van een Abba-tributeband alsnog terugkeren in het programma.

Quote

Het tekort is nu overzichte­lijk, acceptabel.’’

Ingrid Kloosterman, voorzitter comité VierdaagseFeesten Cuijk

Comitévoorzitter Ingrid Kloosterman: ,,We hadden nog een tekort door het wegvallen van enkele sponsors enkele weken geleden. Dat is nu, dankzij de bijdrage van Region, minder. Het tekort is nu overzichtelijk, acceptabel.’’

Laatst was nog sprake van een tekort van ongeveer tien mille, op een begroting van ruim een ton. 

Mogelijk langer samenwerken

Kloosterman is heel blij met de hoofdsponsor die voor de eerstkomende editie van het Cuijkse Vierdaagsefeest ‘enkele duizenden euro’s’ neertelt.

,,We hadden de laatste jaren geen hoofdsponsor meer. De overeenkomst geldt in principe voor een jaar. Maar als het beide partijen bevalt, gaan we samen verder.’’ 

Pontonbrug

Volledig scherm
De pontonbrug tijdens de Vierdaagse Cuijk van 2018. © Ed van Alem

Komende woensdag wordt op de Maaskade begonnen met het opbouwen van onder meer het grote podium en de tentjes. Het feestprogramma in Cuijk aan de Maas tijdens de Nijmeegse Vierdaagse duurt van zaterdag 13 juli tot en met vrijdag 19 juli.

Op die laatste dag, de zogeheten Dag van Cuijk, lopen de overgebleven deelnemers aan de Vierdaagse over de pontonbrug in de Maas naar de finish in Nijmegen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Taart voor ondernemers op Dag van de Ondernemers

    Taart voor onderne­mers op Dag van de Onderne­mers

    CUIJK - Hij had het er maar druk mee, wethouder Maarten Jilisen. De halve vrijdag bracht hij taart rond bij verschillende bedrijven in de gemeente Cuijk. Net als in veel andere gemeenten werd in Cuijk de Dag van de Ondernemer gevierd. Jilisen nam in zijn eentje al acht bedrijven voor zijn rekening waar hij verraste met de taart. Hier neemt John Verhoeven, directeur van metaalconstructie-, las- en montagebedrijf Friver het gebak in ontvangst.

Maasland