Volledig scherm
Callistus Offor (midden) in Handel samen met pater Martin van Moorsel en pater Candido Sousa Luhuma. © FotoMeulenhof

Nigeriaan Callistus Offor kapelaan Martinus-parochie Cuijk

CUIJK - Callistus Offor wordt met ingang van 1 juni kapelaan bij de parochie H. Martinus in Cuijk. Dat heeft alles te maken met de nieuwe baan  van pastoor Theo Lamers die per 1 juni vicaris-generaal van het bisdom Den Bosch wordt.  

Lamers vertrekt niet, hij blijft actief in de Martinusparochie, de functie van vicaris-generaal is namelijk een parttimebaan. Callistus Offor gaat hem pastorale ondersteuning bieden. 

Pater Callistus is 41 jaar en komt uit Nigeria. Hij is lid van de congregatie van de paters van de Heilige Geest (Spiritijnen). Twee jaar geleden kwam hij naar Nederland. Hij woont in een kortgeleden opgericht klooster in Handel. 

Zijn benoeming in de Martinusparochie is zijn eerste Nederlandse benoeming. In Nigeria is hij wel al in het parochiepastoraat werkzaam geweest. Zijn tijd in Nederland heeft hij gebruikt om Nederlands te leren en in te burgeren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland