Volledig scherm
Het station van Cuijk. © DG

NS stuurt Sjef van kastje naar de muur na melding over kapotte verlichting station Cuijk

CUIJK - De 57-jarige Sjef Brouwers uit Beers wilde alleen maar even tegen NS zeggen dat een aantal lampen op de parkeerplaats bij het treinstation van Cuijk al langere tijd niet werkt. Een goed bedoelde opmerking op Twitter mondde gisteren alleen uit in een ‘wonderlijke’ discussie over wie nou eigenlijk de eigenaar van het parkeerterrein is.

De gemeente Cuijk liet Brouwers telefonisch weten dat het terrein van NS is, maar het spoorwegenbedrijf ontkende dat op Twitter. Die noemde eerst Q-Park, daarna de gemeente en later Arriva en ProRail als eigenaar. ‘Het begint er op te lijken dat @Sjefke61 zelf het lampje moet verwisselen op dit niemandsland’, reageerde een Twitteraar gevat. Uiteindelijk bleek toch NS te gaan over de verlichting op de parkeerplaats.

,,Het lijkt erop dat het nu goed komt’’, meldt Brouwers. Volgens hem is een tiental lampen bij station Cuijk nu al zeker langer dan een jaar kapot. Ze branden ’s avonds niet en dat zorgt soms voor gevaarlijke situaties op de parkeerplaats, vertelt hij. Wanneer een automobilist wegrijdt, zijn voetgangers nu niet goed zichtbaar. Brouwers parkeert zijn auto dagelijks bij het station van Cuijk, omdat hij met de trein naar zijn werk in Arnhem reist.

De NS laat hem weten dat al eerder een melding is binnengekomen over de verlichting en dat nieuwe onderdelen inmiddels zijn besteld. ‘Dus het wordt zo spoedig mogelijk opgelost. Excuses voor het ongemak.’

,,Ik wacht nu rustig af’’, zegt Brouwers, die zich erover verbaast dat een grote instantie als de NS niet weet welke grond het zelf beheert. ,,Wanneer over een paar weken nog niets is gebeurd, ga ik weer wat rondtweeten. Social media werken bij dit soort dingen altijd goed.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland