Nutricia is een soort familiebedrijf

videoHAPS - Hij werkt er zelf al 42 jaar en zijn dochter inmiddels ook al weer bijna twaalf jaar. Voor Cris en Corine Verberkt is Nutricia als een soort familiebedrijf. Maandag hielpen ze bij de opening van de nieuwe fabriek in Haps.

,,Ik had gesolliciteerd bij Nutricia en bij Campina in Rijkevoort’’, vertelt de 64-jarige kwaliteitsmanager. ,,Uiteindelijk heb ik voor Nutricia gekozen. Nooit spijt van gehad. Mijn vader bracht altijd de melk naar Nutricia en mijn opa naar wat toen nog Lacto heette.”

Niet dat hij dochter Corine (34) aangespoorde om bij de fabriek te gaan werken waar hij ook zijn brood verdient. ,,Ik heb mijn kinderen geleerd dat ze hun eigen keuzes moeten maken”, zegt Verberkt senior. ,,Ze studeerde in Wageningen levensmiddelentechnologie en ze heeft zelf hier gesolliciteerd.”

Volledig scherm
Cris en Corine Verberkt (vader en dochter) werken allebei bij Nutricia © Ed van Alem

Verjaardag

Quote

We komen elkaar hier ook niet de hele dag tegen. Ik heb alleen soms haar advies nodig

Cris Verberkt, Kwaliteitsmanager Nutricia

Dat zal bij de familie Verberkt thuis en bij iedere verjaardag dus wel over het werk gaan. ,,Nee hoor”, bezweert Corine. ,,Daar is mijn moeder niet zo blij mee als we dat zouden doen. Natuurlijk bespreken we de nieuwtjes, maar daarna is het afgelopen. Gaat het over andere dingen.” Cris: ,,We komen elkaar hier ook niet de hele dag tegen. Ik heb alleen soms haar advies nodig.”

Zowel voor Cris als Corine waren er spannende momenten bij het bedrijf. Voor Corine was dat toen besloten werd om haar afdeling  volledig naar Utrecht te verhuizen. ,,Maar dat was voor mij geen optie”, vertelt ze. ,,Mijn man heeft een melkveebedrijf. Ik ben dus wel aan de regio gebonden.” Voor vader Cris was de overname door Danone spannend. ,,We waren gewend om steeds andere bedrijven over te nemen. Nu kwamen we zelf in andere handen. Ons werd verzekerd dat het geen werkgelegenheid zou kosten, maar ja, je weet het bij een overname nooit hé”, zegt hij.

240 miljoen euro

Met de opening van de nieuwe fabriek in Haps, maandag, waar Danone 240 miljoen euro in investeerde, kunnen vader en dochter Verberkt weer even vooruit. ,,Het bedrijf is weer voor een jaar of honderd toekomstbestendig”, verzekert Cris. Voor volgende generaties? Corines zoontje mocht maandag in ieder geval vast helpen bij de officiële openingshandeling.

Volledig scherm
Melkpoederproducten in de nieuwe babyvoedingsfabriek van Nutricia in Haps. © Pirischka van de Wouw/ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Taart voor ondernemers op Dag van de Ondernemers

    Taart voor onderne­mers op Dag van de Onderne­mers

    CUIJK - Hij had het er maar druk mee, wethouder Maarten Jilisen. De halve vrijdag bracht hij taart rond bij verschillende bedrijven in de gemeente Cuijk. Net als in veel andere gemeenten werd in Cuijk de Dag van de Ondernemer gevierd. Jilisen nam in zijn eentje al acht bedrijven voor zijn rekening waar hij verraste met de taart. Hier neemt John Verhoeven, directeur van metaalconstructie-, las- en montagebedrijf Friver het gebak in ontvangst.

Maasland