Volledig scherm
© SK-Media

'Ome Jan en tante Riet moeten toch ergens zijn'

CUIJK - Het zou de familie van de sinds 1989 vermiste Jan en Riet Kelders 'niet verbazen' als het echtpaar gevonden wordt tijdens het politieonderzoek in Cuijk. Dat zegt het 64-jarige nichtje Alda van Uden.

„Nee, ik sta er niet van te kijken als de politie binnenkort zou melden dat ze inderdaad onder de vloer van de kapsalon liggen. Ome Jan en tante Riet moeten toch ergens zijn?”, zegt Van Uden. „Ze zijn al 27 jaar vermist en niemand heeft sindsdien iets van ze vernomen. Ik hoop dat ze gevonden worden.”

Vermissing
Het cold case-team van de politie, dat onopgeloste zaken onderzoekt, heeft de vermissing van Jan en Riet Kelders uit Cuijk onlangs opnieuw tegen het licht gehouden. Toen daarbij aanwijzingen werden gevonden voor een misdrijf, is besloten het onderzoek te heropenen.

Extra onderzoek
Hierbij is onder meer het perceel aan de Haagsestraat, waar het echtpaar in 1989 woonde, opnieuw onderzocht. Op die plek is nu een kapsalon gevestigd. Nadat de bodem in augustus met speciale apparatuur was onderzocht, werd er een extra onderzoek ingesteld.

„Op basis van die resultaten hebben we besloten nu te gaan graven”, aldus een woordvoerder van de politie.

Maasland