Volledig scherm
PREMIUM
Politie had vrijdagavond de Raamweg in Cuijk naar Katwijk afgezet vanwege het aangekondigde Project X-feest. © Ed van Alem

Onderzoek of kosten Project X Katwijk verhaald kunnen worden

CUIJK/ KATWIJK - De gevreesde onrust bleef vrijdagavond uit rond het aangekondigde Project X-feest in Katwijk. Vier vragen over ‘Katwijk’ nu de stofwolken opgetrokken zijn.  

1. Wat gebeurt er nu met de 20-jarige man uit Someren en de 19-jarige man uit Bergambacht die vrijdag zijn aangehouden op verdenking van opruiing en zaterdag weer vrijgelaten werden? 
Dat ze vrij zijn, betekent niet dat ze geen verdachte meer zijn. Justitie gaat deze zaken ‘beoordelen’ met het oog op een mogelijke rechtszaak.  De twee mannen zouden jongeren hebben aangespoord vrijdagavond naar Katwijk te komen voor het zogeheten Project X-feest in het dorp. Op opruiing van een groep, aanzetten tot gewelddadig optreden tegen het openbaar gezag, staan doorgaans taakstraffen van 90 uur. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland