Volledig scherm
Cuijk: 08-12-2019; DG_fotoBij Crematorium Zevenhutten is voor de eerste keer Wereldlichtjesdag gevierd. Een vijftigtal mensen waren hierbij aanwezig. © Ed van Alem

Ook Cuijk gedenkt overleden kinderen op Wereldlichtjesdag

CUIJK - Ook in Cuijk werden vanavond, op Wereldlichtjesdag, lichtjes aangestoken voor overleden kinderen. Dat gebeurde bij Buitenplaats Zevenhutten.

Op de tweede zondag in december worden al jaren wereldwijd kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. In Nijmegen, in de Stevenskerk, gebeurde dat gisteren voor de achtste keer.

Buitenplaats Zevenhutten van uitvaartonderneming Schrijen, waartoe ook het vorig jaar geopende crematorium behoort, deed voor de eerste keer mee aan Wereldlichtjesdag. Gisteravond om zeven uur werden kaarsjes aangestoken in de vorm van een hart.

Herinneringsboom

Bezoekers konden zondag ook een kaartje hangen in een herinneringsboom voor overleden naasten, niet alleen kinderen. Deze hele maand kunnen mensen nog kaartjes met gedachten of wensen in de speciale boom hangen.  

Binnen was er een fotowand ingericht, met verhalen ter nagedachtenis aan overledenen. Ook deze fotowand is nog de rest van deze maand te bezoeken.  

Maasland