Yvon Jaspers van Boer zoekt vrouw met boer Geert Mooren uit Oeffelt.
Volledig scherm
Yvon Jaspers van Boer zoekt vrouw met boer Geert Mooren uit Oeffelt. © pr kro-ncrv

Ook Oeffelt heeft een Boer Geert in nieuw seizoen ‘Boer Zoekt Vrouw’

OEFFELT - De Oeffeltse melkveehouder Geert Mooren (51) wordt een van de vijf hoofdrolspelers in het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw, dat zondagavond is begonnen. Hij kreeg 79 brieven van vrouwen die gecharmeerd van hem zijn. Hij koos er tien uit, met wie hij volgende week een speeddate heeft.

Vanwege de berg brieven die Yvon Jaspers naar hem toe bracht, moest zijn vriend Pierre ingeschakeld worden om een goede selectie te kunnen maken. ,,Hij is gek op blond”, volgens zijn vriend. Eén woord kwam telkens terug: ,,Ik ben op zoek naar de wauw-factor.” En toen was het toch de foto van een roodharige briefschrijfster die als eerste het wauw-gevoel bij Geert opriep.

Melkveebedrijf

De nieuwe Boer Geert - enkele seizoenen geleden maakte een andere Boer Geert furore - heeft twee kinderen en is een kleine zeven jaar geleden gescheiden. Hij erfde het melkveebedrijf met dertig koeien onverwachts van een vriend. 

Verder verbouwt hij aardappels, mais, gras en bieten. Ook werkt hij nog twintig uur in de week bij een champignonkweker. 

Omdat hij dialect praat, werden hij en zijn vriend Pierre als enige ondertiteld. 

Maasland