Minister Kajsa Ollongren: ,,Langer wachten op Grave is echt onwenselijk. Dan worden de andere gemeenten het slachtoffer van Grave en zou de impact op die vier gemeenten onevenredig groot zijn.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Kajsa Ollongren: ,,Langer wachten op Grave is echt onwenselijk. Dan worden de andere gemeenten het slachtoffer van Grave en zou de impact op die vier gemeenten onevenredig groot zijn.’’ © ANP

Ook Tweede Kamer is voor herindeling Land van Cuijk, zorgen over Grave: ‘Langer wachten op Grave is echt onwenselijk’

DEN HAAG - Niks staat het samengaan van de vier gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert, en Sint Anthonis nu nog in de weg. Ook de Tweede Kamer gaat akkoord met de vorming van de nieuwe gemeente Land van Cuijk per 1 januari 2022. Al zijn er grote zorgen over de positie van het zelfstandige Grave.

4 reacties

 • de heer Jan Zomers (68)

  3 weken geleden
  Uden en Landerd (gemeente Maashorst) is nog niet helemaal rond. De inwoners van Schaijk willen liever bij Oss. Dit opent perspectief voor Grave - zij kunnen zich nu aansluiten bij Reek, Zeeland en Uden. De naam Maashorst past uitstekend bij Grave.
 • D. Stapel

  3 weken geleden
  Beste Van Raak, de gemeente Grave heeft jaren geleden al een volksraadpleging gehouden. Echter was de vraag aan ons als inwoners destijds zo slecht geformuleerd dat de uitkomst op meerdere manieren kon worden uitgelegd. Daarbij zijn er enkele gemeenteraadsleden die graag dit besluit zo ver mogelijk voor zich uit willen schuiven, en er waarschijnlijk alles aan zullen doen om weer zo'n heerlijke onduidelijke volksraadpleging te organiseren, want dan kunnen ze weer verder met uitstellen.
 • Frans van Raaij

  3 weken geleden
  Prima als Grave erbij komt maar met die mega boete van de scheepswerf willen we niets te maken hebben!
 • Theo Cools

  3 weken geleden
  Poeh, dit liegt er niet om
 1. Land van Cuijk laat Grave keihard vallen, de gevolgen zijn groot
  PREMIUM

  Land van Cuijk laat Grave keihard vallen, de gevolgen zijn groot

  GRAVE / CUIJK - De fuserende gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis en Mill gaan niet akkoord met bezuinigingsvoorstellen van buurgemeente Grave. Dat blijkt uit een brief van de stuurgroep Land van Cuijk aan Grave, die in handen van deze krant is. De gevolgen voor Grave zijn groot. Het komt nu naar alle waarschijnlijkheid onder financieel toezicht van de provincie te staan. Grave moet dan voor iedere uitgave goedkeuring vragen in Den Bosch.
 1. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome

 2. Wandelen in het zonnepark
  Play

  Wandelen in het zonnepark

Maasland