Volledig scherm
In Groesbeek wapperde de regenboogvlag dinsdag al. © Theo Peeters

Op gemeentehuis Cuijk wappert straks ook regenboogvlag op verzoek D66 en SP

CUIJK - Bij het gemeentehuis van Cuijk wappert vanaf vandaag ook de regenboogvlag. Net als bij diverse andere gemeentehuizen in de regio. De lokale politieke partijen SP en D66 spraken de wens uit om als gemeente zo te laten zien dat in Cuijk iedereen gelijk en even welkom is. 

Het hijsen van de regenboogvlaggen is een reactie op de Nashville-verklaring. Afgelopen weekend is veel ophef ontstaan over die Nashville-verklaring, waarin honderden protestantse dominees zich uitspreken tegen de levensstijl van lhbt’ers. Door middel van het omstreden pamflet willen zij betogen dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen één man en één vrouw. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersruzie in Beers eindigde in scheldpartij tegen 
behulpzame agent

    Verkeersru­zie in Beers eindigde in scheldpar­tij tegen behulpzame agent

    DEN BOSCH/ LINDEN - Een 19-jarige man uit Linden zei ‘kutzwarte’ en ‘klotebuitenlander’ tegen een agent die hem op 19 augustus 2018 naar het ziekenhuis wilde brengen. De man was tijdens een verkeersruzie eerder die avond zo hard geslagen, dat hij onder meer zijn neus brak en korte tijd bewusteloos raakte. De politierechter in Den Bosch legde de man voor ‘openlijk geweld’ in Beers en een belediging met ‘discriminatoire aspecten’ een werkstraf op van 80 uur.

Maasland