Volledig scherm
Het voormalige belastingkantoor aan de Raadhuislaan in Oss is ook even noodopvang voor vluchtelingen geweest. © Peter van Huijkelom

Oss wil 'Cuijkse' omgevingsdienst naar oud belastingkantoor lokken

OSS/ CUIJK - Het gemeentebestuur van Oss wil dat de gemeenteraad donderdag 1 miljoen euro ter beschikking stelt voor aanpassingen aan het voormalige belastingkantoor aan de Raadhuislaan. Daarmee kan het pand als tijdelijk onderkomen dienen voor de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN). 

De ODBN zit nu nog (deels) in Cuijk, en zal daar dus mogelijk verdwijnen.

De vraag om 1 miljoen beschikbaar te stellen wordt te elfder ure aan de agenda van de gemeenteraad van donderdag toegevoegd. De gemeente moet hier kennelijk snel een knoop over doorhakken. Doel van het gemeentebestuur is om met dit aanbod de ODBN definitief in Oss te laten neerstrijken. De dienst brengt tweehonderd hoogwaardige arbeidsplaatsen met zich mee.

Op dit moment is de ODBN nog op twee locaties gevestigd, in Den Bosch en Cuijk. De dienst vlast al langer op samenvoeging op één plek en Oss is al langer aan het lobbyen om het kantoor naar deze gemeente te halen. 

Rode loper

In het raadsvoorstel staat te lezen dat de ODBN op korte termijn wil verkassen. Oss wil daarvoor het oude belastingkantoor verbouwen, maar alleen als de ODBN zich vastlegt op nieuwbouw aan 'de rode loper' in Oss.  Daarmee wordt 't Oude Theater aan de Spoorlaan bedoeld. 

Het voormalige belastingkantoor aan de Raadhuislaan is vorig jaar zomer door de gemeente overgenomen ven de Rijksgebouwendienst. Het kantoor was daarvoor nog enige tijd in gebruik als noodopvang voor vluchtelingen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland