Volledig scherm
De parkeerplaats aan de Simon Homburgstraat in Cuijk met ernaast de mini-milieustraat. © Gerard Verschooten

Parkeerplaats trucks dicht na overlast: ‘Voor de omgeving waren er dagelijks klachten’

CUIJK - Het was bedoeld als een plek waar chauffeurs hun vrachtwagen konden parkeren. Maar in de praktijk werd de parkeerplaats aan de Simon Homburgstraat in Cuijk vooral gebruikt door autohandelaars. Vandaar dat de parkeerplaats waar ook de mini-milieustraat zit met hekken hermetisch is afgesloten. 

,,Er is meer dan twee jaar onderzoek geweest door de omliggende bedrijven, het parkmanagement, de gemeente en de politie. Er was overlast door de handel in export-auto’s.

Er waren milieudelicten, vervuiling door het doen van de behoefte in de plantsoenen, slapen in de auto’s en bereikbaarheidsoverlast. Voor de omgeving waren er dagelijks klachten”, laat een woordvoerder van de gemeente Cuijk weten.

Behoefte

De vrachtwagenparkeerplaats is destijds aangelegd om tijdelijk parkeren van vrachtwagens mogelijk te maken. ,,Maar in de afgelopen jaren is de behoefte van chauffeurs gewijzigd. Er is vandaag de dag vooral behoefte aan vrachtwagenparkeerplaatsen langs snelwegen in plaats van lokaal bij een bedrijventerrein.”

De parkeerplaats werd door chauffeurs nog maar af en toe gebruikt. ,,Gemeente Cuijk is samen met de bedrijventerreinverenigingen en Parkmanagement in gesprek om te bekijken of er lokaal voorzieningen kunnen worden geboden. Vooralsnog is hiervoor geen locatie in beeld. Gedacht wordt aan de commerciële voorziening direct of nabij de snelweg.”

Volledig scherm
De parkeerplaats aan de Simon Homburgstraat in Cuijk met ernaast de mini-milieustraat. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
Het bord bij de afgesloten parkeerplaats © dg

Maasland