Volledig scherm
Pieter Derks. © ANP Kippa

Pieter Derks populair in Cuijk

CUIJK  - Tijdens de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen van de schouwburg in Cuijk blijkt dat met name cabaretier Pieter Derks populair is. De show van Derks is al bijna uitverkocht. Dat geldt ook voor de première van Rowwen Hèze en de shows van Claudia de Breij. 

Inmiddels zijn voor het nieuwe schouwburgseizoen bijna 19.000 kaarten verkocht, 40 procent van het totaal.  Dat is nagenoeg gelijk aan vorig jaar rond deze tijd.

In totaal zijn tijdens de Vroege Vogel Verkoop, die drie dagen duurde, en de eerste avond van de vrije verkoop bijna 10.000 kaarten aan de man gebracht. Ook zijn er relatief meer bezoekers uit Cuijk en ook meer jongeren dan andere jaren.  

Hoge waardering

De bezoekers waardeerden de voorstellingen in het afgelopen seizoen gemiddeld met een 8,6. Net iets hoger dan het programma van vorig seizoen. Ook de dienstverlening bij de schouwburg scoorde maar liefst een 8,5. Vooral de vriendelijke medewerkers en service krijgen veel lof, zo blijkt uit de publieksenquête die bezoekers na een voorstelling kunnen invullen.

Het nieuwe theaterseizoen begint in september met een reeks orgelconcerten in de Sint-Martinuskerk en een feestelijke aftrap op woensdag 25 september met . Een Britse cast neemt het publiek mee naar de zomer van 1967, de tijd van love, peace en happiness.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Taart voor ondernemers op Dag van de Ondernemers

    Taart voor onderne­mers op Dag van de Onderne­mers

    CUIJK - Hij had het er maar druk mee, wethouder Maarten Jilisen. De halve vrijdag bracht hij taart rond bij verschillende bedrijven in de gemeente Cuijk. Net als in veel andere gemeenten werd in Cuijk de Dag van de Ondernemer gevierd. Jilisen nam in zijn eentje al acht bedrijven voor zijn rekening waar hij verraste met de taart. Hier neemt John Verhoeven, directeur van metaalconstructie-, las- en montagebedrijf Friver het gebak in ontvangst.

Maasland