Volledig scherm
Pieter Derks. © ANP Kippa

Pieter Derks populair in Cuijk

CUIJK  - Tijdens de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen van de schouwburg in Cuijk blijkt dat met name cabaretier Pieter Derks populair is. De show van Derks is al bijna uitverkocht. Dat geldt ook voor de première van Rowwen Hèze en de shows van Claudia de Breij. 

Inmiddels zijn voor het nieuwe schouwburgseizoen bijna 19.000 kaarten verkocht, 40 procent van het totaal.  Dat is nagenoeg gelijk aan vorig jaar rond deze tijd.

In totaal zijn tijdens de Vroege Vogel Verkoop, die drie dagen duurde, en de eerste avond van de vrije verkoop bijna 10.000 kaarten aan de man gebracht. Ook zijn er relatief meer bezoekers uit Cuijk en ook meer jongeren dan andere jaren.  

Hoge waardering

De bezoekers waardeerden de voorstellingen in het afgelopen seizoen gemiddeld met een 8,6. Net iets hoger dan het programma van vorig seizoen. Ook de dienstverlening bij de schouwburg scoorde maar liefst een 8,5. Vooral de vriendelijke medewerkers en service krijgen veel lof, zo blijkt uit de publieksenquête die bezoekers na een voorstelling kunnen invullen.

Het nieuwe theaterseizoen begint in september met een reeks orgelconcerten in de Sint-Martinuskerk en een feestelijke aftrap op woensdag 25 september met . Een Britse cast neemt het publiek mee naar de zomer van 1967, de tijd van love, peace en happiness.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland