Het migrantenpark zoals dat in Cuijk eruit zou moeten gaan zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Het migrantenpark zoals dat in Cuijk eruit zou moeten gaan zien. © architect Jansen/Blokhuizen

Plannen voor migrantenpark in Cuijk

BEERS/OIRLO - Een parkje met woningen voor buitenlandse werknemers. Het is een plan van Toon Ebben van de gelijknamige boomkwekerij uit Beers en Erik van Heumen uit Cuijk. Ebben heeft, net als veel bedrijven, de werknemers uit andere Europese landen hard nodig. ,,Voor die mensen willen we fatsoenlijke huisvesting realiseren”, zegt Ebben.

Toon Ebben
Volledig scherm
Toon Ebben © Ed van Alem

Er zijn in Nederland 150.000 oost-europeanen nodig voor het werk dat er gedaan moet worden en waar we zelf geen arbeidskrachten voor kunnen vinden. D66-voorman Rob Jetten riep het vorige week nog. De vraag is echter, waar gaan we ze laten.

Ebben heeft ze hard nodig, buitenlandse werknemers. Ze komen uit Polen, Roemenië, Letland en Estland. Maar ook uit Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Momenteel zitten de werknemers van Boomkwekerij Ebben verdeeld over een aantal huizen in dorpen in de omgeving. Dat moet anders, vindt Toon Ebben.

,,We weten allemaal dat het niet handig is om een aantal mannen bij elkaar in een woonwijk in één huis te zetten. In sommige gevallen levert dat overlast op. Dat willen we natuurlijk niet”, licht Ebben toe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland