Poes Pip ligt er sinds donderdag uitgeteld en aangeslagen bij, nadat ze 13 keer geraakt is met een luchtbuks.
Volledig scherm
PREMIUM
Poes Pip ligt er sinds donderdag uitgeteld en aangeslagen bij, nadat ze 13 keer geraakt is met een luchtbuks. © dg.nl

Poes Pip werd 13 keer beschoten met een luchtbuks: ‘Hoe kun je dit een beest aandoen?’

HAPS - Verbijsterd is baasje Jacqueline Bens uit Haps. Haar poes Pip werd vorige week beschoten: 13 keer een voltreffer met een luchtbuks. Pip leeft godzijdank nog, hoewel daar een levensreddende operatie voor nodig was. Wel ligt het dier aangeslagen in haar mandje. 

32 reacties

 • Barlaeus

  4 dagen geleden
  Katten zijn huisdieren en dienen in huis gehouden te worden. Indien dat niet kan of indien men dat niet leuk vindt voor het dier, neem dan geen kat. Loslopende katten zijn een plaag voor de buurt. Toch gaat het te ver om zo'n beest half dood te schieten. De kat zelf kan er niets aan doen.
 • gerard loon

  5 dagen geleden
  Wanneer je op een dergelijke manier op een beest los gaat is er nog weinig hoop op genezing. Onbehandelbaar psychopaat of gewoon slecht mens , dat laat ik aan jezelf over .
 • Marion B³chner

  5 dagen geleden
  Te erg voor woorden🙏 maakt me zo verdrietig, sterkte voor jullie!
 • Peter van Gelder

  5 dagen geleden
  Vraag me af wat verontrustender is: Dat je dergelijk nieuws bijna wekelijks voorbij ziet komen of dat meer dan de helft van de reageerders het eigenlijk niet zo'n probleem vindt dat die lieve beestjes gewoonweg gemarteld en afgemaakt worden? "Want dan hadden ze het beestje maar thuis moeten laten!" Daarmee is het dan blijkbaar gerechtvaardigd om ze dan maar af te maken. Veel sterkte voor Pip en haar personeel. Hopelijk houdt ze er niets aan over en leeft ze nog heel lang!
 • Marijke de Both

  5 dagen geleden
  J. Schouten Wat een taal; wat een reactie. Heb jij soms geschoten? Denk je echt dat de wereld alleen om jou draait. Het leven is geven en nemen. Een beetje begrip en tolerantie zou je sieren. Ik snap best dat een vreemde kat (en de bijbehorende poep) in je tuin niet leuk is. Vaak hebben katten een riempje om met een adreskoker. Misschien kan ook een briefje om de hals van jouw buurkat doen met de vraag aan de eigenaar om hierover te praten. Zo kom wordt de wereld een stukje leuker.