Politie deelt elf boetes uit aan schippers op Maas en recreatieplassen bij Cuijk en Mook

CUIJK/MOOK - De politie heeft vrijdag elf processen-verbaal opgemaakt voor overtredingen op het water van de Maas, de Mookerplas en de Kraaijenbergse Plassen. Onder de beboete recreanten ook drie minderjarige jongens.

Het drietal voer op een boot met een buitenboordmotor die meer pk's had dan er op stond vermeld. In plaats van de 9.9 vermelde pk's was de werkelijke kracht van de motor 15 pk, aldus de politie. De boot haalde daarmee een snelheid van 30 kilometer per uur en met een boot korter dan 20 meter is dan een klein vaarbewijs verplicht. Dat kon geen van de opvarenden tonen.

Vermoedelijk wilde het drietal waterskiën. Achter de boot zat volgens de politie een waterski-band geknoopt.

In de andere gevallen konden schippers vaak niet de juiste documenten tonen, voeren ze te snel of hadden geen reddingsmiddelen of brandblussers voorhanden, laat de politie weten. 

Zo liet een Nederlandse schipper een Brits vaarbewijs zien, volgens hem afgegeven in Amsterdam. Dat is in Nederland niet geldig. De man kreeg een boete van 550 euro voor varen zonder vaarbewijs.

In totaal werden 27 vaartuigen van recreanten gecontroleerd. 

Volledig scherm
Politiecontrole op de Maas. © Politie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland