Volledig scherm
De bomen werden ter hoogte van de Merlettenhof onderschept. © Eigen foto

Politie haalt bomen voor bierfestival Cuijk van de weg: ‘Ik dacht dat de agenten wilden helpen’

CUIJK - Ze stonden op de Maaskade, moesten naar de Molenstraat maar kwamen daar nooit aan: vier bomen die moesten dienen als aankleding voor het bierfestival ProefLokaal in Cuijk. De politie stopte het transport onderweg. 

,,Ik dacht dat de agenten wilden helpen”, zegt een woordvoerder van de organisatie. ,,Maar ze vonden het vervoer onverantwoord. We mochten niet verder rijden.” 

De bomen, met een gewicht van 3,5 ton per stuk, stonden op een kar die werd voortgetrokken door een shovel. ,,Die bomen zouden echt niet omvallen.” De bomen moesten naar de Molenstraat waar zondag tussen twee en zeven uur het festival is. ,,Een afstand van nog geen kilometer."

De bomen zijn eigendom van de gemeente Cuijk. De organisatie had toestemming de bomen voor het bierfestival te gebruiken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland