Volledig scherm
De kapsalon aan de Haagsestraat in Cuijk. Foto: DG

Politie hakt vloer kapsalon open op zoek naar 27 jaar geleden verdwenen echtpaar

CUIJK - Onder een garage van een kapsalon en op een terrein aan de Haagsestraat in Cuijk is de politie sinds maandag op zoek naar de lichamen van Jan en Riet Kelders. Het echtpaar verdween eind september 1989 spoorloos en is sindsdien vermist.

Jan en Riet Kelders, destijds beiden 61 jaar oud, woonden op de plek waar nu een kapsalon gevestigd is. De politie gelooft dat de twee op het perceel begraven zijn, nadat ze zijn omgebracht in 1989, aldus een woordvoerder. „We zijn nu bezig met het openhakken van de vloer en graafwerkzaamheden”, zegt de woordvoerder.

Cold case-team
Het cold case-team van de politie, dat onopgeloste zaken onderzoekt, heeft het vermissingsdossier onlangs opnieuw tegen het licht gehouden en vond aanwijzingen voor een misdrijf. Daarop is besloten het onderzoek te heropenen. Daarbij bleek onder meer dat het echtpaar mogelijk op het perceel begraven ligt.

Apparatuur
In augustus is de bodem met speciale apparatuur onderzocht. Dat noopte tot extra onderzoek, aldus de woordvoerder. „Op basis van die resultaten hebben we besloten te gaan graven.”

Motief
De politie verwacht nog de hele week aan het werk te zijn op het perceel aan de Haagsestraat. Over verdachten of een mogelijk motief voor het ombrengen van het echtpaar Kelders kan de woordvoerder in het belang van het onderzoek niets zeggen. „We moeten nu eerst afwachten of we de stoffelijke resten van het paar in de grond aantreffen.”

De woordvoerder zegt dat er nog gesproken gaat worden met 'vele personen in de omgeving van het verdwenen echtpaar'. Wie dat allemaal zijn en of de inmiddels in Breugel (net boven Eindhoven) wonende, enige zoon Wim daarbij zit, wil de woordvoerder niet zeggen.

Verhalen en geruchten
Volgens manager Ingrid Giebels van de kapsalon gingen er al langer geruchten en verhalen over het lot van het vermiste echtpaar. „Sindsdien is het vooral bij onze oudere klanten onderwerp van gesprek. Maar over de geruchten die rondgaan mogen we nu niets zeggen, heeft de politie gezegd.”

De kapsalon is tijdens het politieonderzoek gewoon open. „Ze graven in de opslagruimte van de kapsalon, dus er wordt gewoon geknipt”, aldus Giebels.

Maasland