Volledig scherm
De politie is gestart met het maken van een reconstructie in Cuijk. © SK-media

Politie start reconstructie van gewelddadige dood in Cuijk

CUIJK - De politie is maandagmiddag begonnen met het reconstrueren van de gewelddadige dood van een 45-jarige man uit Cuijk. De man werd op 16 oktober dood gevonden in zijn huurappartement aan de Parallelweg in zijn woonplaats. Een 28-jarige plaatsgenoot wordt verdacht van het met geweld om het leven brengen van het slachtoffer.

De Parallelweg werd voor de reconstructie volledig afgesloten. Volgens een woordvoerder van de politie wordt de weg nog dezelfde dag vrijgegeven.

Reconstructie
Door middel van een reconstructie wil de politie achterhalen wat er exact is gebeurd in de woning van het slachtoffer. Over de aanleiding van het geweldsmisdrijf en hoe de 45-jarige gedood is, kan de politie in het kader van het onderzoek niets zeggen.

Voorarrest
Het voorarrest van de verdachte werd begon november met negentig dagen verlengd. Binnen deze drie maanden, naar verwachting in januari, moet de verdachte voor het eerst voor de rechter verschenen zijn. De verdachte zit nog altijd 'in beperking' vast. Dit wil zeggen dat hij vanuit zijn cel alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Dode baby
In een ander appartement aan de Parallelweg werd op 8 november een dode baby gevonden. De reconstructie staat los van het onderzoek naar de dood van de baby. De doodsoorzaak van het kindje is nog onbekend. Op het lichaam is sectie verricht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Wanneer de resultaten van dat onderzoek bekend zijn, kon de politie maandagmiddag nog niet zeggen.

Maasland