Volledig scherm
Hash. © Beeld Werkt

Politie vindt bijna kilo hash in auto in Cuijk

CUIJK - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag bijna een kilo drugs gevonden in een auto. Dat zegt de politie op Facebook.

‘Op de A73 zagen wij een voertuig rijden die op de Raamweg in Cuijk werd staande gehouden. Aldaar werd het voertuig en de inzittenden gecontroleerd en in de auto werd ongeveer 880 gram hash aangetroffen’, meldt de politie.

Bij de beide inzittenden werd ruim 4000 euro aan contant geld aangetroffen. Zowel de hash, het geld en de personenauto werden in beslag genomen en de beide inzittenden werden aangehouden en ingesloten. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Blok

Hash wordt net als wiet gemaakt van de cannabisplant. Het verschil is dat wiet de gedroogde toppen van de plant is, terwijl hash wordt gemaakt door delen van de cannabisplant te verzamelen. Deze worden dan gemixt, gezeefd en geperst tot er een stevig blok ontstaat. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland