Volledig scherm
PREMIUM
De Boggerd, gewoon een straat in een dorp. Vanavond wordt daar mogelijk een feest met duizenden mensen gehouden. © Ed van Alem

Project X in Cuijk? ‘Ik hoop echt dat het een flauwe grap is’

KATWIJK - Het is deze druilerige donderdagochtend stil als altijd in Katwijk. Mensen op straat zijn op één hand te tellen. Wat wil je ook in een dorp van niet eens 400 zielen. Alleen de straaljagers van de nabijgelegen luchtmachtbasis in Volkel verstoren rond het middaguur voor even de weldadige rust in het Cuijkse kerkdorp. Stilte voor de storm? Vrijdagavond verstoren misschien wel duizenden 'feestvierders’ de rust in het Brabantse dorp aan de Maas.

Quote

De politie en de gemeente zullen ons toch wel beschermen, hoop ik

Op het adres aan De Boggerd waar een zogeheten Project X-feest gehouden moet worden, doet ook deze donderdag niemand de deur open. Een meisje van vijftien zit sinds woensdag met haar familie elders ondergedoken na bedreigingen op sociale media. Een op het oog onschuldige uitnodiging dinsdag via het sociale medium Snapchat aan vrienden voor haar verjaardagsfeestje belandde woensdag, naar verluidt zonder haar toedoen, op allerlei andere sociale media. Zeker achtduizend jongeren gaven in korte tijd aan ‘wel zin te hebben in een feestje’ in Katwijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland