Volledig scherm
De politie verricht aanhoudingen in Cuijk vanwege Project X, vorige week vrijdag in Katwijk. © Ed van Alem

Project X Katwijk: Boetes voor jongemannen uit Nijmegen en Veldhoven

CUIJK/KATWIJK - Twee jongemannen die vorige week vrijdag aangehouden zijn rondom Project X in Katwijk krijgen een geldboete. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Oost-Brabant besloten.

Een 19-jarige man uit Veldhoven moet een boete betalen, omdat hij weigerde om direct het gebied te verlaten (Cuijk en Katwijk) waar de noodverordening van de burgemeester van kracht was. 

Een 22-jarige inwoner van Nijmegen moet een boete betalen voor het beledigen van een politieman vrijdagavond.

Opruiing

In totaal hield de politie eind vorige week zes mannen aan rond en tijdens het aangekondigde Project X-feest in Katwijk. Alle zes waren zaterdag weer op vrije voeten. Twee, een man uit Someren van 20 jaar en een 19-jarige inwoner van Bergambacht, worden verdacht van opruiing, van het aansporen van anderen om die vrijdagavond toch vooral naar Katwijk af te reizen. 

,,Het strafrechtelijk onderzoek naar de anderen is nog gaande’’, zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Den Bosch.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland