Volledig scherm
Hotelkamer Hoteldeur Openmaken © Thinkstock

Psycholoog onderzoekt verklaringen Cuijkse hotelverkrachting

DEN BOSCH/ CUIJK - Een ‘rechtspsycholoog’ gaat onderzoek doen naar ‘de betrouwbaarheid van de verklaringen’, afgelegd door het vermeende slachtoffer van een verkrachting in een hotel op 16 september 2016 in Cuijk. Dat besloot het gerechtshof dinsdagmorgen in Den Bosch.

Het slachtoffer en haar 44-jarige collega uit Noordwijkerhout werkten voor een rondreizend gezelschap. De getrouwde verdachte had geruime tijd een affaire met de vrouw. Aan deze ‘seksuele relatie’ was voor de gebeurtenissen in september 2016 al een eind gekomen.

‘Mag ik je string zien?’

Volledig scherm
Een rechter met wetboek in de rechtszaal. © Roos Koole/ANP XTRA

De Noordwijkerhoutse man liep die avond met de vrouw mee naar haar kamer. Het slachtoffer kondigde aan dat zij wilde gaan slapen.

De verdachte vroeg desondanks ‘of hij haar string mocht zien’. Zonder op toestemming te wachten, liep de man achter haar aan, de kamer binnen.

De vrouw vertelde later dat de verdachte haar hier verkrachtte. De Noordwijkerhoutse man ontkende dat.

Hij beschreef enig lichamelijk contact, maar gaf aan dat hij meteen stopte toen de vrouw hem van zich afduwde. Er zou toen nog geen sprake zijn geweest van seks. 

Hoger beroep

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de man in juni 2018 tot een celstraf van 12 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur.

De verdachte was tegen deze beslissing in hoger beroep gegaan omdat hij vond dat hij onschuldig was. Het Openbaar Ministerie gaf juist aan dat de strafmaat ‘te laag’ en ‘niet goed gemotiveerd’ was.

Het gerechtshof achtte het ‘onderzoek onvolledig’ en benoemde daarom de rechtspsycholoog. Het is nog onduidelijk wanneer de rechtszaak wordt voortgezet. 

Maasland