Volledig scherm
PREMIUM
Rien Xhofleer moet zijn bedrijf van de Raad van State sluiten. © Ed van Alem

Raad van State geeft Cuijk gelijk: recyclingbedrijf moet stoppen

CUIJK - Het recyclingbedrijf Xhofleer aan de Heeswijksestraat in Cuijk moet stoppen met het inzamelen van afval. De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente Cuijk juist heeft gehandeld met het bedrijf de wacht aan te zeggen. Dat blijkt uit de uitspraak van de Raad van State, die deze week bekend is gemaakt.

De gemeente Cuijk zegt dat het bedrijf aan de Heeswijksestraat in Cuijk niet over de juiste inzamelingsvergunning beschikt om afval in te mogen zamelen. De eigenaar zegt echter dat zijn vader in 1984 al een Hinderwetvergunning heeft gekregen voor het inzamelen van afval. Daarbij zou de gemeente in de loop der jaren regelmatig hebben gecontroleerd, maar nooit hebben opgetreden.

  1. Filmmaker Daan logeerde bij een kloosterorde en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’
    PREMIUM

    Filmmaker Daan logeerde bij een kloosteror­de en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’

    SINT AGATHA / OOIJ - Op jonge leeftijd kozen de kloosterlingen van de Kruisheren in Sint Agatha voor het celibaat: een leven zonder seks of liefdesrelatie. Voor de camera van documentairemaker Daan Jongbloed (1984) uit Ooij deelden ze gedachten die ze hun leven lang onbesproken hebben gelaten. Op het Nederlands Film Festival gaat zijn documentaire in première: ‘Celibaat’. Monoloog van de maker die buiten beeld blijft.

Maasland