Volledig scherm
PREMIUM
Rien Xhofleer moet zijn bedrijf van de Raad van State sluiten. © Ed van Alem

Raad van State geeft Cuijk gelijk: recyclingbedrijf moet stoppen

CUIJK - Het recyclingbedrijf Xhofleer aan de Heeswijksestraat in Cuijk moet stoppen met het inzamelen van afval. De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente Cuijk juist heeft gehandeld met het bedrijf de wacht aan te zeggen. Dat blijkt uit de uitspraak van de Raad van State, die deze week bekend is gemaakt.

De gemeente Cuijk zegt dat het bedrijf aan de Heeswijksestraat in Cuijk niet over de juiste inzamelingsvergunning beschikt om afval in te mogen zamelen. De eigenaar zegt echter dat zijn vader in 1984 al een Hinderwetvergunning heeft gekregen voor het inzamelen van afval. Daarbij zou de gemeente in de loop der jaren regelmatig hebben gecontroleerd, maar nooit hebben opgetreden.

  1. Een gek gezicht: zes tankstations op paar kilometer van elkaar in een klein dorp
    PREMIUM

    Een gek gezicht: zes tankstati­ons op paar kilometer van elkaar in een klein dorp

    HAPS - Het is een gek gezicht in Haps. Op het bedrijventerrein Laarakker is kortgeleden het Greenpoint tankstation geopend en pal er naast wordt al driftig gebouwd aan een gloednieuwe Tango. Terwijl aan de overkant van de weg een BP zit en op een steenworp afstand aan de A73 twee grote tankstations zitten, een Total en een Shell. En of het niet genoeg is, is aan de Kalkhofseweg ook nog een pompstation gevestigd. Zes pompstations op een paar kilometer van elkaar.

Maasland