Volledig scherm
PREMIUM
Rien Xhofleer moet zijn bedrijf van de Raad van State sluiten. © Ed van Alem

Raad van State geeft Cuijk gelijk: recyclingbedrijf moet stoppen

CUIJK - Het recyclingbedrijf Xhofleer aan de Heeswijksestraat in Cuijk moet stoppen met het inzamelen van afval. De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente Cuijk juist heeft gehandeld met het bedrijf de wacht aan te zeggen. Dat blijkt uit de uitspraak van de Raad van State, die deze week bekend is gemaakt.

De gemeente Cuijk zegt dat het bedrijf aan de Heeswijksestraat in Cuijk niet over de juiste inzamelingsvergunning beschikt om afval in te mogen zamelen. De eigenaar zegt echter dat zijn vader in 1984 al een Hinderwetvergunning heeft gekregen voor het inzamelen van afval. Daarbij zou de gemeente in de loop der jaren regelmatig hebben gecontroleerd, maar nooit hebben opgetreden.

  1. Krijgt een Cuijkse ontuchtpleger opnieuw dwangverpleging? Rechtbank stelt beslissing uit

    Krijgt een Cuijkse ontuchtple­ger opnieuw dwangver­ple­ging? Rechtbank stelt beslissing uit

    DEN BOSCH / CUIJK - De rechtbank in Den Bosch schuift een beslissing over het ‘hervatten’ van de dwangverpleging van een 53-jarige Cuijkse tbs-patiënt voor zich uit, tot er meer duidelijkheid is over alternatieve behandelingen buiten de tbs-kliniek. De Cuijkenaar is veroordeeld voor ontucht met een kind en ‘schennis van de eerbaarheid’ in 1997. Hij kreeg in dat kader de tbs-maatregel opgelegd.

Maasland