Volledig scherm
Drukte op het plein voor de kerk in Cuijk. © Phote &Eventpixels

Raak niemand meer kwijt tijdens Kuukse elfkroegetocht door nieuwe app

CUIJK - Elkaar kwijtraken tijdens Kuuks elfkroegetocht, het is niet meer nodig.  Er is een app voor de smartphone ontwikkeld waarmee je je mede-feestvierders tussen de duizenden carnavalisten makkelijk terugvindt. 

De app is door de organisatie van de Kuukse elfkroegetocht ontwikkeld samen met Woov! en via die zoekterm te vinden in zowel de Play Store als de Apple Store. 

Maar de app biedt meer. Zo is er het programma van carnavalsdinsdag, 25 februari,  te vinden.  Gecombineerd met een virtuele plattegrond  en het schema van de zes podia in het centrum van Cuijk is het missen van een optreden niet meer nodig. 

Bijvoorbeeld het Laat de zon in je hart van René Schuurmans. En hoe laat en waar de wereldrecordpoging droogroeien is. 

Er is net als de voorgaande jaren een goed gevuld programma.  Naast René Schuurmans, Stef Ekkel, Veul Gère en Het Feestteam komen ook Ronnie Ruysdael, Zanger Kafke en toptalent Pietje Tomassen naar de elfkroegetocht. Verder zullen weer een aantal van de beste coverbands van Nederland, zoals The Originals en en The Big Swingers, de pleinen veranderen in een deinende feestmassa. Net als een zeer groot DJ-gilde, traditioneel aangevoerd op het Maasplein door DJ Resound.

Merchandise

De Woov!-app is volledig nieuw, maar de Commissie elfkroegetocht grijpt ook terug naar het verleden met de terugkeer van officiële merchandise. Vorig jaar was er al de elfkroegetocht-sjaal, het assortiment is voor deze editie uitgebreid met onder meer een muntentasje, is de nathouder terug van weggeweest en zijn er Kuukse elfkroegetocht zonnebril te koop. 

Gruun&Gèel

Als het aan de Commissie Kuukse elfkroegetocht ligt, komen de deelnemers zoveel mogelijk verkleed in het thema van dit jaar: Gruun&Gèel.  Nog niet alle stempelkaarten zijn verkocht. ‘Maar de verkoop gaat als vanouds hard', laat de organisatie van de 35e Kuukse elfkroegetocht weten. 

Volledig scherm
Overzicht van het centrum van Cuijk tijdens de Kuukse elfkroegetocht vanaf de kerk. © Patrick van Beek Eventpixels.nl

Maasland