Volledig scherm
Intocht van de avondvierdaagse in 2011. Inmiddels is het aantal deelnemers verdubbeld. © Ed van Alem

Record aantal deelnemers avondvierdaagse Cuijk

CUIJK - Er doet deze week een record aantal wandelaars mee aan de avondvierdaagse in Cuijk. In totaal hebben zich 1061 lopers gemeld. Vorig jaar waren dat er 941. Het is bijna een verdubbeling sinds de herstart in 2011.

Gehoopt werd dit jaar de grens van 1000 deelnemers te doorbreken. ,,Maar dat hebben we dus ruimschoots gehaald'', reageert voorzitter Arjan Broekmans verheugd. Dat succes kan worden toegeschreven aan het, na tien jaar afwezigheid, toevoegen van de 2,5 kilometer.  

Aan die korte afstand doen dit jaar 202 wandelaars mee. De grootste groep loopt de 5 kilometer: 707 deelnemers. 128 lopers kozen voor de 10 kilometer en 24 diehards lopen de 15 kilometer.

In 2009 en 2010 moest Cuijk het zonder avondvierdaagse doen. In 2011 werd die op verzoek van de gemeente weer georganiseerd.  Na een oproep aan mensen de organisatie van de vierdaagse op zich te nemen meldden zich het, inmiddels gesloten, restaurant Taverna ffww88  en Dansschool Verhoeven.  Begonnen werd met de 5 en de 10 kilometer. Later werd daar de 15 kilometer aan toegevoegd en dit jaar kan er ook gekozen worden voor de 2,5 kilometer.

Op de afsluitende dag, komende vrijdag, is er een spandoekenwedstrijd. Net als vorig jaar kunnen scholen die met minimaal 15 kinderen van de school die herkenbaar gekleed zijn, meelopen op de Via Gladiola, de Grotestraat, een spandoek dragen.  Winnaar vorig jaar was basisschool de regenboog. Op het winnende spandoek stond: 'Deze sportieve kanjers lopen hand in hand door het Cuijkse Vierdaagseland.'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland