Volledig scherm
Rector Paul Metzemaekers op de Merlet-locatie Cuijk, met uitzicht op de Maas. © Patrick Bongartz

Rector Paul Metzemaekers verlaat het Merletcollege

CUIJK - Paul Metzemaekers vertrekt als rector bij het Merletcollege. De 62-jarige Metzemaekers is benoemd tot rector van Scholengroep Helmond. Deze middelbare school behoort evenals het Merletcollege tot Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs in Tilburg. 

Metzemaekers begint op 1 augustus als de nieuwe hoogste baas van de Helmondse scholengroep. In Helmond is hij de opvolger van Hans Schapenk, die sinds 1 januari 2019 bestuurder is  van de Scholengroep Rijk van Nijmegen. 

Sinds 2011 is Metzemaekers rector van het Merletcollege, dat vestigingen heeft in Cuijk, Grave en Mill. 

Nieuwe uitdaging

,,Na ruim acht jaar Merletcollege en nog vijf, zes jaar voor de boeg, houdt een nieuwe uitdaging je lekker fris’’, zegt Paul Metzemaekers (62) in een eerste reactie op zijn vertrek. ,,Onder Scholengroep Helmond vallen vier fantastische scholen. Het is ook een interessante stad die de afgelopen 35 jaar een spectaculaire ontwikkeling heeft doorgemaakt. Het is voor mij ook enigszins bekend terrein. Ik heb veertien jaar gewoond in de regio.’’

Metzemaekers, geboren in Almelo, begon zijn onderwijscarrière in 1982 als docent Frans. Een jaar later werd hij ook docent economie op scholen in Cuijk, Grave, Venlo, Den Bosch en op Curaçao. In 1996 werd hij adjunct-sectordirecteur Tweede Fase van het Merletcollege in Grave. Van 2001 tot oktober 2005 was de in Angeren woonachtige onderwijsman directeur van Scholengroep Over- en Midden Betuwe, locatie Bemmel. Daarna was hij tot februari 2011 rector van het Maaslandcollege in Oss. 

Wie de nieuwe rector wordt van de Merletvestigingen in Cuijk, Grave en Mill, is nog niet bekend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland