Regenval van de afgelopen dagen is voor de natuur een druppel op de gloeiende plaat

OEFFELT - Een poeleke wordt stilaan weer een poel. En in de drooggevallen Oeffeltse Raam bij Oeffelt staat zowaar weer wat water. Maar stromen, zoals de beek in december hoort te doen, ho maar. Dat blijkt uit de foto's die fotograaf Ed van Alem in oktober en deze week maakte van dezelfde plekken in de Oeffeltse natuur.

Ook al is er deze maand in het Land van Cuijk gemiddeld al 60 millimeter regen gevallen (de hele maand december is gemiddeld goed voor 70 millimeter), het is nog steeds overal droog. ,,Tot nu toe is deze maand best veel regen gevallen", zegt een woordvoerder van waterschap Aa en Maas. ,,Percelen lijken ook nat. Maar als je een dag later kijkt, is het water vaak al in de bodem getrokken. De regen van de laatste weken is eigenlijk niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat. Al valt er tot april nog veel regen, dan nog zal het grondwaterpeil laag staan. Het is wat dat betreft nog steeds code rood."

Volledig scherm
De Oeffeltse Raam stond droog in oktober. Nu staat er slechts een paar centimeter water in. © Ed van Alem
Volledig scherm
De Oeffeltse Raam stond droog in oktober. © Ed van Alem
Volledig scherm
Deze poel bij Oeffelt aan de Rijtjes is in december weer iets voller. © Ed van Alem
Volledig scherm
Deze poel bij Oeffelt aan de Rijtjes is bijna weg. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland