Volledig scherm
Illegale dumping van afval bij natuurgebied de Vilt in Beugen in 2017. © Ed van Alem

‘Regio moet meer afval gratis kunnen wegbrengen’

CUIJK - Inwoners van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk en van Boekel moeten veel meer afval weer gratis kunnen wegbrengen. 

Die boodschap komt van Cuijk voor de eerstvolgende vergadering van de regionale Bestuurscommissie Afvalinzameling (BCA), waarin de zes gemeenten samenwerken op afvalgebied. 

Dumpingen

Liberaal Land van Cuijk en de PvdA dringen hier al langer op aan, vanwege ‘betere afvalscheiding en minder dumpingen’. Deze week kregen ze hiervoor in de gemeenteraad van Cuijk steun van CDA, ABC en GroenLinks, waardoor er een raadsmeerderheid is met veertien van de negentien raadszetels. 

Onlangs werd al bekend dat het tuinafval vanaf 1 augustus weer gratis weggebracht kan worden naar de regionale milieustraat in Haps. Sinds vorig jaar augustus moesten burgers hiervoor 7,50 euro per 2 kubieke meter betalen. Maar omdat het aantal illegale dumpingen en zwerfvuil alleen maar is toegenomen, heeft de BCA dat besluit teruggedraaid.

Huishouden

Als al het afval (grof restafval, dakleer en C-hout uitgezonderd) weer gratis aangeboden mag worden, kost dit een huishouden, is berekend, jaarlijks 11,30 euro extra. De meeste partijen in Cuijk vinden dit ‘een acceptabel bedrag'.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Krijgt een Cuijkse ontuchtpleger opnieuw dwangverpleging? Rechtbank stelt beslissing uit

    Krijgt een Cuijkse ontuchtple­ger opnieuw dwangver­ple­ging? Rechtbank stelt beslissing uit

    DEN BOSCH / CUIJK - De rechtbank in Den Bosch schuift een beslissing over het ‘hervatten’ van de dwangverpleging van een 53-jarige Cuijkse tbs-patiënt voor zich uit, tot er meer duidelijkheid is over alternatieve behandelingen buiten de tbs-kliniek. De Cuijkenaar is veroordeeld voor ontucht met een kind en ‘schennis van de eerbaarheid’ in 1997. Hij kreeg in dat kader de tbs-maatregel opgelegd.

Maasland