Op bedrijventerrein Laarakker langs de A73 bij Haps hebben archeologen de voorbije jaren veel archeologische vondsten aangetroffen. Tijdens een open dag mochten kinderen met metaaldetectors zelf graven naar munten en haaientanden.
Volledig scherm
PREMIUM
Op bedrijventerrein Laarakker langs de A73 bij Haps hebben archeologen de voorbije jaren veel archeologische vondsten aangetroffen. Tijdens een open dag mochten kinderen met metaaldetectors zelf graven naar munten en haaientanden. © DG

Rijksdienst erfgoed waarschuwt Cuijk voor torenhoge kosten

CUIJK - De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) waarschuwt Cuijk: het nieuwe gemeentelijk archeologiebeleid kan nog wel eens flink in de papieren lopen. Terwijl Cuijk juist voor tonnen op archeologisch onderzoek denkt te besparen door niet meer alle bodemschatten uit de prehistorie en de Middeleeuwen op te graven. 

De komende jaren heeft Cuijk alleen nog maar oog voor het eigen Romeinse verleden om zo meer bezoekers te trekken. Dat is tegen het zere been van archeologen in den lande. Enkele spraken vorige week in De Gelderlander al schande van ‘verwaarlozing en vernietiging van lokaal en nationaal erfgoed’, als zonder veldonderzoek geoordeeld wordt wat niet ‘behoudenswaardig’ is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland