Rolstoelers dansen in De Kwel in Cuijk

videoCUIJK - Doorgaans wordt er gevolleybald, gebasketbald of gebadmintond. Maar één weekeinde per jaar wordt in sporthal De Kwel in Cuijk ruimte gemaakt voor het Holland Dansspektakel. Al voor de 31e keer. 

Gedurende vier dagen gaan de felgekleurde lijnen die de speelvelden voor de diverse sporten aangeven schuil onder de houten vloer die speciaal voor het jaarlijkse dansevenement wordt neergelegd. Sinds vrijdag is er ruimte voor de wereldbeker rolstoeldansen, voor het streetdance HipHop Spektakel, voor de eerste Dutch Open Salsa en Bachata-wedstrijden en het Ballroom en Latin Spektakel. 

Vrijdagmiddag werd het Holland Dansspektakel in een zaal van Hotel Van der Valk geopend met een voorronde van het rolstoeldansen en werd de sportvloer in de avonduren vrijgemaakt voor het streetdance. Maandag wordt afgesloten met het ballroomdansen voor junioren en senioren. 

Volledig scherm
© Ed van Alem
Volledig scherm
© Ed van Alem
Volledig scherm
© Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

    Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

    HAPS - Het aanbieden van tuinafval bij de milieustraten wordt vanaf 1 augustus weer gratis. Dat zei wethouder Marius Tielemans deze week na afloop van de gemeenteraadsvergadering in Boekel. Daarmee moet een eind komen aan het dumpen van het groenafval in de natuurgebieden. Want dat is precies de reden waarom de Bestuurscommissie Afvalinzameling (BCA) Land van Cuijk en Boekel - de overkoepelende club die voor de gemeenten de afvalinzameling regelt - hiertoe besluit.

Maasland