Alarmpistool.
Volledig scherm
PREMIUM
Alarmpistool. © Vincent Jannink

Rondlopen met een wapen? Moet je huurling worden in een of andere oorlog, zegt de rechter. ‘Maar daar zitten ook risico’s aan’

CUIJK / GRAVE - Een 19-jarige Gravenaar dacht alleen aan ‘wraak’, toen hij begin 2019 twee banden lek stak in Cuijk. De verdachte stond voor de politierechter in Den Bosch voor ‘vernieling’ én het verboden bezit van een Walther P22 alarmpistool in Linden.

Quote

Ik vond het mooi spul

De eigenaresse van de auto had zijn ‘relatie verpest’, vertelde de Gravenaar. Hij kwam samen met zijn vriendin langs de wagen van het slachtoffer. De man had wat gedronken en trok een mes. Hij vernielde een band en zijn vriendin stak de andere lek. ,,Zij heeft daar minder pijn van gehad, dan wij hebben geleden”, beweerde de verdachte. 

Maar wat het slachtoffer dan voor vreselijks had gedaan, waardoor de relatie tussen hem en zijn vriendin op de klippen liep, vertelde hij niet.

De eigenaresse van de wagen had de man overigens zelf opgespoord, door de videobeelden van een nabijgelegen café op te vragen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland